Monday, June 14, 2010

baby bam bam ~

sabtu lepas, saya dan hubby ke kuantan. berjalan2 dgn 2 misi utama. 1st, nk buat scan baby 4D. and 2nd, nk tgk Lagenda Budak Setan.

Misi 1 : Scan baby 4D

actually yg scan 4D ni, baru terpikir nk buat 2 minggu lepas. mase tuh dh 33 weeks. before ni buat scan 2D yg biase jek. google punye google, kt KT ade 1 tempat je yg buat 4D scan. kt KT specialist. survey2 harga, ade yg kate RM180. ade yg kate RM300++ plaks.. huhu berpikir gak tu klu smpai 300 lebih...

tp disebabkan keinginan nk tgk baby membuak2, nekad jugak la nk gi KT specialist tu. kebetolan time cuti agong tu blk KT, so mmg dh bersemangat abes la. seb baik gak la terpikir nk call dlu before pegi. rupe2nye, doktor yg buat scan tu cuti ari sabtu dan ahad tu. so tak dpt la nk buat...

tidak berputus asa, saye google lagik. kali ni kt kuantan plak sbb mmg dh plan wiken tu nk lepak kerteh je.. hasil encik google, ramai ckp buat 4D scan kt klinik W.Y.Ko.. location, kt jln beserah jek. bile call klinik tu tanye harge, bolela dikatekan ok nk compare ng KT specialist. so, mmg kire on la ni. msg hubby, die pon kate ok jek.. hehe bestt ~

sooo... here's the pic of our baby ~


baby sgt pemalu tamau pandang depan. asek pandang ke tepi jek.. puas la doc pujuk2, tamau gak.. pastu asek gerak2, so takleh nk fokus sgt nk capture. klu tgk video blk, mmg tak dok diam lgsg. hehe..i've tried to upload the video, tp tak dpt lak..

so far, perkembangan baby alhamdulillah ok dan sehat. menurut Dr.Ko, berat baby dlm 2.2kg. plasenta kt seblah atas.. upper left.. kedudukan kepala baby kt bwh.. jantina?? baby girl la :) lagi ape ye..  due date dlm 15.07.. kire ok la, tak lari jauh dr EDD asal 18.07...

yg pasti, ayat pertame kuar dr doc.. "tgk tu nmpk pipi die...sgt tembam" hehe pipi baby sgt tembam okayy... doc siap panggil baby bam bam lg .. huhu.. juge yg pasti, dr gambar dan video, dpt dilihat idung baby ikut papa.. maybe muke pon ikut papa kottt.. biasenye baby girl kan ikut muke papa.. hehe...

walaupon tak dpt sgt tgk gamba muke baby yg clear, tp puas hati la boleh buat gak scan 4D neh. sgt sronok tgk baby gerak2.. masuk jari dlm mulut, buka mulut cm menguap :) syukur sgt bile tau baby sehatt.. maybe sbb baby dh besar, dh 35 weeks, so kedudukan kepala dh kt bwh. ruang agak terhad, tu yg baby dok pandang tepi jek.. rasenye the best time nk buat dlm 28-32 weeks kott... klu awl sgt tak dpt lak nk tgk pipi baby yg tembam sbb baru nk membina lemak.. hehe..

Misi 2 : Menonton Lagenda Budak Setan



oleh kerana saya mmg bace buku ini zmn2 sekolah dlu (bkn setakat bace tp beli sndri yg tebal tuhh), dan disebabkan terpengaruh ng ulasan kawan2 yg dh pegi tgk.. so mmg sgt teringin nk tgk ini cerita.. lagi pula yg berlakon adalah lisa surihani and ade fazura.. which is both are my feverets (juga feberet hubby)

kesimpulan lps tgk : ok laaa... tp tade rse smpai nk tgk utk kali ke-2 ke ape.. plg beri kesan air mata kuar pon time ayu nk bersalin.. tu pon sbb dh tau die akan mati dan jugak mengenang diri yg nk bersalin gak tak lama lg.. huhu.. tp not bad la..tak la smpai rse buang masa and duit gi tgk :)

tapiii... ade cerita yg berjaye buatkan saya dan hubby terase mau nk gi tgk lagi.. cerita ape?? ni die..


uhh sgt best okayy... pegila tgk sndri klu tak caya. lgsg terus lupe lenguh2 pinggang... hehe...tak sia2 membuat keputusan utk marathon movie.. mule2 cm mls sbb igt nk blk awl sket. hehe... tp nk tgk kali ke-2 kt wayang tu tak mungkin dh kot.. kalaula kerteh ni ade wayang, konfem saya pegi jek layan sorg2.. tp yg ade kt kuantan jek.. tak larat dh mak buyong ni nk jln2 lg..

heee...ade org tuhhh...siap soh panggil die Dastan lps tgk movie tuh.. hahaha... perasannn...

yeaahh maka complete la misi kami pd wiken itu. actually ade lg 1 misi penting nk buat, iaitu mengemas barang2 saya yg melambak2 tu.. tp lgsg tak accomplish nmpknye.. bilela nk buat ni?? huarghh... tolong!! tolong!! saye sgt malas hokeyyy... huuu

abgg...nnt tolong kemaskan yaa ~ sambil wt muke kesian..

6 comments:

  1. salam,

    zughaii..

    aku xbaca pun LBS.ko adeee? ko sorok eh buku tuh ms sekolah? :D and aku pun xrasa nk tgk lg LBS. aku ingt aku je spara normal rs biase2 sbb intan beriye sedihh..heh.

    haha, prince of persia sgt best, kan?

    haha..sorang dastan n sorang tamina?

    ReplyDelete
  2. cipz: time skolah dlu of coz la dok "book after" buku org.. hehe..buku anim kot. ke sape tah.. aku beli sndri time dh kt utm.. sbb sgt terimpact ng buku tu :)

    ye prince of persia sgt hebbattt ~

    ReplyDelete
  3. zughai: haku still tak dpt nak tgk pic baby tuh.. sgguh tak keibuan tul kan?

    uols: aku da bace LBS tu ms matrik. tah sape pnye buku pon tak tau. zughai konon cold hearted la tak sedey. tp aku ttp sedey. hehe. :p

    ReplyDelete
  4. intan: takleh nk tgk eh? ke tak kuar gambanye? hehe ape kaitan ng keibuan lak...setau aku ko tak ke"ibu kucingan" jek.. haha

    LBS aku kot ko bce dlu. hehe aku dh lupe beli bile. yg pasti ms bce form 3 dlu tu aku pinjam buku org =)

    nway, aku sedey2 gak la.. cume impact die tak kuat mane.. hero tak besh kot ~

    ReplyDelete
  5. kat kuantan tu braper hinggit scan? kalau murah, nk pi sane jugakla... ikut rase ati, nk jer terbang pi kl..huhu :p

    ReplyDelete
  6. nieza : kt W.Y.Ko tu, scan 3d/4d rm70 camtuh jek. die akan print out gamba kasik kite. klu nk CD skali (dlm bentuk video), harge die dlm rm140-rm180 gitu... depends la.. i kene rm140 jek, complete ng doc consultation skali :)

    ReplyDelete