Saturday, July 10, 2010

38 weeks and 6 days...

insyaAllah lagi 8 hari akan dpt cium baby mama dan papa yg tomey2 ni :)

mungkin lebih cepat, or mungkin jugak lebih lambat...

tak kesah bila-bila pon, asalkan semuanya selamat... aminn...

tanda2 sakit bersalin itu setakat ini belum muncul lagi. mungkin ada sedikit tanda2 palsu kot. itu pon buat saya dh berdebar2 cm nk pecah dada... haha.. cuma tak panik la, senyap sorang2 buat cm tade ape. and last2 rasa tu hilang cmtu jer... so confirm la itu hanya false alarm..

oh tapi yang pasti, kaki sgt dh sembab. sepanjang pregnant ni, kaki tak penah plak sembab. jari2 tgn pon normal, tak mengembang. masih boleh pakai cincin kawen. tp since last week, mmg nampak sgt kaki dh sembab. sbb bile pakai selipar jek, tak bape nk masuk elok. and cincin sume dh ketat juge, so dah takleh nk pakai...

badan pon rase sgt penat dan berat.. nak bangun dr duduk sgt payah. perut juga rase sgtla besar. klu time sujud solat, rse cm tak brapa nk smpai dahi kt sejadah. huhu.. tp kdg2 rasa cm terlebih sihat plak. normal la tu kot... oh kaki juge slalu cramp lately.. yg bestnya, time encik hubby ade, tak pulak die cramp.. haha bagus tol kan..

luckily i'm already at my parent's... so boleh la rehat sepuasnya dan bermanja2.. hehe...kalau tiba2 rasa sakit datang pon, takla risau sgt kot. insyaAllah ade org yg dah bersedia jadik ambulan hantar saya ke hospital... hehe...cume yg tak bestnye, encik hubby la takde. huhu... kalau sempat die sampai, adela rezki encik hubby teman dlm labor room.. kalau tade pon takpela, saye redha jer...

yg penting both baby dan mama selamat... tu je yg saye harapkan...

okay sudah mau tido... mau mimpi yg besh2 psl baby n papa baby... uh rindu sungguh pada encik hubby.. biase bile wiken, ade hubby teman. tapi nk buat cmne, wiken ni hubby kene keje plak.. takpela.. biarla papa setelkan dlu keje2 penting eh baby. nnt papa cuti lame shikit jage kite due eh... :)

6 comments:

  1. kita sama2 menunggu hari.kimmy doakan segalanya dipermudah buat awk ye..:)

    ReplyDelete
  2. yup, saya pun sama jugak, tunggu hari je. kaki dah bengakak sangat neh, jalan pon dh tak larat lagi. apepun selamat menjadi ibu ye. (sama-samalah kita) :p

    ReplyDelete
  3. wah ramainye geng menunggu hari... leh nyanyi lagu menhitung hari sesama neh.. hahaha...

    nway..thanks...gud luck gak yer utk kimmy n eiza...

    ReplyDelete
  4. wa seronoknya dah nak jumpa baby :)

    take care dan semoga semuanya selamat, amin..

    ReplyDelete
  5. Su dear,

    Wish you all the best. Moga semuanya selamat & dipermudahkan. InsyaAllah, minggu depan balik kg, boleh jenguk su. Harap2 dah bersalin masa tu :)

    take care k.

    ReplyDelete
  6. nad : thanks... pray for baby n me eh :)

    naimah : bile nk blk? nnt blk bitau la eh.. tp nk tgk baby tataula dpt ke tak.. lom kuar2 lg nih.. hehe

    ReplyDelete