Sunday, December 26, 2010

bila suami tinggalkan thumbdrive,marilah kita check ape yg ade di dlmnye

haha agak keji sungguh aktiviti si isteri..

alaa bkn saje2 nk sebok bizibody or suspect suami ade skandal nk cek sane cek sini (in fact mmg tak penah buat pon keje cek2 ni), tp sbb td sblom pegi duty, encik sepol ckp die bru pas transfer gamba ke thumbdrive. so saje la nk tgk2 gamba amani dr henpon die. yg kt henpon sndri dh dok ulang tgk ari2 dh pon..

bile bukak tgk, byk rupenye gamba amani dr dlm pewut smpai dh bsr bam bam skg ade dlm tu. yg tak penah tgk lgsg pon byk. sronok lak bile tgk blk gamba2 ms ngandung n dlm pantang. tak byk beza muka amani dr lahir smpai la dh 5 bulan skg.. except ke'bambam'an yg agak ketara la skg. early days dlu rsenye muke agak bujur, skg dh bolattt ~

jomss mari kite tgk gamba ape yg adeee...


okeh ni ms dh 7 months ++.. kejadian kt jusco tebrau city kot. ke bukit indah ek.. haha lupe.. aktiviti, menyopping brg baby la.. tak sdr bile ms tah encik sepol snap gamba. seb baik la die rajin nk snap. ade gak la gamba time peknen.. huhu sedeh bile igt, tak byk amek gamba ms peknen dlu. kenangan berharge tu.. ermm...




okeh ni ms 7 months ++ gak.. pewut besar tp leper ke tepi.. anak pompuan punye stail kot. ni time kt sabah. imperial kk kot. outstation. dh pewut bsr gini pon selambe lg naik flight. tp yg ni last la nek flight. tu pon kene sign surat bagai. ni snap sndri tp dh lupe pon ade gamba ni. encik sepol yg gigih copy dr my henpon, kumpul elok2 msuk 1 folder. bagus kan suami sy? :)

haha yg ni lg la sgt tatau akan kewujudannye. dh lupe yg encik sepol ade snap gamba time kt spital. ms ni 20 july, a day b4 bersalin. (oh sy sgt besarrrr) pg tu ketuban dh pecah, trus je gi spital. padahal lgsg tak rse sakit pon time tu. dr kul 7 pg pecah ketuban, lgsg tak sakit sampaila ke pukul 10 mlm nye. hah ms tu baru la tau mcm mane rasenye sakit nk branak. menahan dgn tataula sabar ke tak sbr, smpaila akhirnya slamat mengeluarkan si tecik amani ni 8.05a.m esoknye :) 3.38kg okeh, tru normal delivery..

eheh tp yg buat saye senyum2 bile tgk gamba ni, klakar bile terigt betapa gabranye encik sepol time sy ckp air ketuban pecah. die punye blur bgn tido cmpur gabra tu mmg lawak sgtla bile igt. smpai dan2 tu gak trus nk sarung baju sluar ng tak mandinye. sy yg nk branak ni plak yg rilek soh gi mandi dlu ( tu sbb tak rse sakit ape. try klu time tu dh rse contraction. agaknye sy yg kalut jerit2 kot)


yg ni plak time br smpai kt umah dr spital. saspen okeh tibe2 dh ade baby. cm tak percaye pon ade. yg tak best time ni..oh sket2 kene sound jln elok2, jln pelan2..padahal rse dh abes sopan dh ni.. ganas sgt ke sy ni.. huuuu




dan 2 gamba di atas adalah time bru abes pantang. 40 hari ++ la. time raya ni. hehe seb baik dh abes pantang time raye. takla seksa sgt. tp yg seksa, 30 ari puasa ganti ni bile nk start ni??? adoyaiii

okehla encik sepol dh blk dr duty. dah kul 3.30 am pon ni. mau tdo. kehkeh beliau dh siap mandi pon, bini dok ngadap laptop lg. hihi bagus2, tlg tukakan pampers amani lg.. terbaek la papa... syg u my hubby mmuaah mmuahhhh :)

okes daaa ~

5 comments:

  1. cik zughai sangat tembamla ka spital tuh.... hohoohoh... besar amani masa keluar... firas 2.51 jer... makcik2nye semua ckp kecik....

    ReplyDelete
  2. haha mmg tembam + gemuk ssgt.. 17 kilo naik.. ni tgl lg 3 kilo degel tamau ilang2 lg.. hurmm

    firas 2.5 tu ok la.. just nice, tak kecik sgt, tak bsr sgt.. ishh bilela nk gi tgk firas nii..

    ReplyDelete
  3. kita hebatkn, punya kudrat untuk lahirkan si comel ' seberat' itu.
    Amber 3 kg. Ya Allah tak sangka..:p

    ReplyDelete
  4. salam.. td sy tgk2 blog lama entri Ameenah.. nmpk ur comment.. so dtg sini.. hehehhee..
    dah follow ur blog..
    anyway, congrates for ur new born baby.. :)

    ReplyDelete
  5. eiza : tu lah kehebatan dan kekuatan yg Allah bg utk setiap wanita :)

    epi : dh follow u jugak.. heheh dh lame pon follow ur blog wpon tak jd follower..

    nway ameenah nye bday tu tarikh my due date.. tp amani lahir lmbt 3 ari.. 21 july :)

    ReplyDelete