Friday, January 28, 2011

baby pon tau rindu bapaknya, apatah lagi emak baby


hehe tajuk boleh buat orang muntah pepagi..

tapi betul kan? baby sekecil amani ini pon dah tahu apa itu rindu. walaupun dia tak boleh nak cakap dan tak reti nak bagitau kat saya, tp saya tahu dia rindu sangat dengan papanya.
 
kesian sangat si kecik tu. semalam pak udanye (my bro) datang rumah. merengek-rengek dia minta didukung. bila pak udanya dukung, terus kepala dok lentok kat bahu pak udanya. sgt sedih ok tengok... rasa nak nangis je..

berpusing-pusing la satu rumah sampai ke laman pak uda dukung amani. then bila pak udanya tu nak balik, dia boleh menangis pulak macam nak ikut. aduiii...

lepas tu, malamnya pulak, time kie (my dad) melintas je kat dia, merengek lagi mintak kie dukung huhu.. kie pon layankan jelah, dukung ke sana sini.. the same thing gak bila cik man nya (my BIL)  and angah (her cousin) dukung, lentok je si kecik tu. kiranya, pantang nampak mana-mana lelaki, semua dia nak mintak dukung. adesss


agaknya dah rindu sangat dengan dukungan papa kot. maklumlah, papa memang rajin dukung amani. time minum pagi2 sebelum pergi kerja pun, dok riba si kecik tu sambil minum. kalau amani belom bangun time papa dah nak pergi kerja, dikejutnya amani dari tidur. bila balik saja dari kerja, terus ambil amani, dukung lagi. sebab dah terbiasa macam tu, bila papa tak ada ni, maka amani pon mulalah merengek-rengek time pagi dan petang mintak mama dukung. mama dukung aje, terus senyap.selagi tak dukung, selagi itulah dia serba tak kena.


nasib baik jugak still kt rumah my parent. so adalah jugak orang lain yang riuhkan suasana. takdelah bosan sangat amani dok ngadap muka mama jer dari pagi sampai ke malam tiap-tiap hari. tapi pas raya cina ni, kami akan balik gemas. tak sedap plak nak tinggal rumah lama-lama.

anyway, hari ni dah hari jumaat. petang ini papa pulang insyaAllah. aih mesti seronok si kecik tu. mama pon seronok juga. ngeeee ~


 

p/s : esok, 29 jan adalah birthday encik sepol. errr saya tak plan apa2 lagi dalam pale ni. blanje makan je ok tak??? huuuuu

2 comments:

  1. Betol2.., Amber pun camtu gak. Kalu dh dgn daddy dia memang langsung tak pandang yang lain dah. Dah pandai jeles tao bile daddy hug budak lain. boleh mengamuk tu. Malam nak tido ngn daddy jugak. lama2 saya yang cemburu!!! waaa.... sape yg beranakkan dia ni? ish3 salah bau ibu ke ape ni ek????

    ReplyDelete
  2. tu lah eiza.. baby girl ni mmg manja ngan papa kot.. sian sgt tgk si kecik ni... dah ngantok pon tahan aje, tamau tdo. mcm ade yg tak kene.. ape lg, mestila rindu papanye. biasenye ok jerr

    ReplyDelete