Monday, January 24, 2011

kini kami kembali ke status PJJ :(

sedeh...
start dari hari ini, saye dan encik sepol kembali ke alam PJJ (read : perkahwinan jarak jauh)
esok encik sepol akan start kursus kt KL..
pas magrib td dh gerak gi KL pon..
kursusnye, lame tak lame la, lebih kurang 5 bulan jer...
jerrr??? oihh sgt lame la sebenanye... huuu sgt tak best feeling ini
rase macam...ade satu kekosongan dlm hati nih. rase sunyi, rase rindu..
hmm nasib baik ade amani sebagai penghibur hati dan pengubat jiwa...

cm ngade2 jek bunyinye kan? macam la ko sorang jek yg pjj zuhaira oiiii
KL jek pon, dh kecoh2..
kalau laki kene gi misi ke lubnan ke, hah mau bengkak mata kot...

entahla, bukannye tak biase PJJ neh.
in fact.. tersangatla biasenye..
dr alam berkawan...
ke status 'teman tapi mesra'
ke situasi berkapelan bercinta cintaan berkarat karatan (okeh eksejeret je lebih. kami due2 tak karat.. kalau ade pon sikit la hoho)
upgrade ke tunang...
sampaila dh kawen..
sampai ke mengandung...
dan smpai ke beranak...
sumela PJJ
tak penah merase bermesra berdatingan berdekat dekatan...asek jauh ajek
tp bile dh dpt..oh kejap je dah kene berjauhan semula..
sempatla merase lebih kurang 3 bulan...
uhhh tak bestnyeeee.....
tp kenela trima kan.. dan sebagai isteri kenela paham..
dan sentiase mensupport laki tak kirela ape situasinye pon..
betol takkkk???

kalau amani mengamuk, papa akan setia melayan dukung gaya mcm2


pasni, takde lg la bile dh ptg, sket2 dok tgk jam, bile nak kul 5 ni, tak sbr nk tgk muke laki..
ko tunggula 5 hari, barula leh jumpe..
tu pon blom tentu 5 hari..
kalau ade kene masuk hutan ke, kene setelkan hal2 kursus ke, tak dptla nk blk wiken kan..

anak kesayangan papa.. balik keje je trus mata carik amani

dan tak dpt jugak tgk keadaan ni lg utk 5 bulan ni..
keadaan papa yg blk keje tak tuka baju trus dokong anak kesayangan..
trus main ng anak..
dan keadaan si anak yg sgtla berseri-seri muka bile nmpk papa blk keje...
hmmm lagiii...

dan biasenye tiap2 mlm akan dpt tgk moment2 mcm ini..

.
.
.
.
.
.
.




tapi skarang kenela tunggu wiken baru dpt tgk... aaaaaaaaaaa T_T

p/s : entry agak migrain sbb tukang tulis pon migrain igt kt laki wpon baru 5 jam berpisah. ohhh i miss u so much syg!!

12 comments:

  1. dear,
    comel gile gamba paling akhir!!! hahahaha....

    ReplyDelete
  2. cik azie : like father like daughter kan... hehe

    intan : heheh kalau pegi kl aku bitau.. tp ko la kene bwk aku ng amani gi jln2... encik sepol bz kot ng kursus

    ReplyDelete
  3. alahai..sgt xbesnyer terpaksa pjj..tapi xpe..leh rase windu2 mcm dolu2..hihi.sbar k:-D

    ReplyDelete
  4. oh zughai, saba ye.

    but i like intan's comment a lots.

    marila kite blepak2 bsama amani :P
    hot girls only :P

    haha.

    ReplyDelete
  5. aida : tak bes kan? hehe tp bab rindu2an tu best gak.. rase cm remaja balik tiap2 hari nk msg2 ng hubby..ngeh ngeh

    ReplyDelete
  6. cipz : bagus gak idea tu.. dptla amani mengepow auntie2 semua.. haha

    ReplyDelete
  7. ok, saya setuju! ayuh segera. no tepon celcom aje ok!

    ReplyDelete
  8. hahaha betolla cik zughai.. like father like daughter.. so sweet... mmg tak best kan jejauh... saya yg berjauhan masa berpantang pun tak dpt tahan.. hohoho.. gembeng betol...

    ReplyDelete
  9. intan & cipah : nnt klu jd i calling2 la ye..

    ReplyDelete
  10. cik surie : betol3.. tak best lgsg.. amani ni pon dh reti nak rindu papa die. pantang ade laki melintas (ayah sy & abg sy), die nangis nk mtk dokong.. maklumla papa die rajin dokong... uh sedehnya tgk...

    ReplyDelete
  11. hye zuhaira.
    saya pun nak join say hye to PJJ ni.
    6 hari selepas baby Aqeel lahir, somi saya dapat keje gomen.. di pahang. Alhamdulillah, rezeki anak orang kate. Apa pun, dengan izin Allah jua. Bermulalah PJJ kitorang. Huhu... redokan jek la. Bak kate kawan saya, demi masa depan yang lebih gemilang. Hahahha

    ReplyDelete