Thursday, January 6, 2011

merangkak selutut-selutut.. hihi

mlm td, amani bgn blk dlm kul 10 lebih gitu lps tertido sndri awal2 .. cm biase la bile bgn tu tade lain kejenye, golek sane golek sini. lagi2 dh kenyang dpt upah susu, lagila sronok die main. mama ngan papa pon join golek2 same sambil tgk tv..

tiba-tiba, dgn tak disangka-sangka, amani angkat bontot tinggi2 btol2 cm gaye org nak merangkak.. amek ko, terjerit2 mama ng papa terkejut tak percaye die dh boleh angkat bontot die. excited tak igt.. haha.. lg terjerit2 bile amani try angkat lutut die nk gerak ke dpn.. oh gaya mama ng papa cm pom pom girl dah.. haha tp gedebik jatuh blk si kecik tu pas melangkah selutut.. pastu die try lg dan lg tp stakat slutut tu jela.. maybe die tak pandai lg nk gerakkan lutut yg sebelah kiri kot..

eheh ruginye tak smpt ambik video. bile die mule2 buat tu, mama ng papa excited sgt smpai lupe nk ambik video. bile dh sebok nk record, die plak tanak buat dah. biasela si kecik ni, bile henpon hala je kt die, konfem die trus benti buat apepon, then pandang je henpon tu.. aishhh

pg ni plak, bgn2 je trus buat latih tubi nak merangkak. tp stakat slutut tu jela. takpon angkat bontot pastu goyang2.. comel aje tgk gayanye.. gerrraamm...

anyway amani dh pon 5 bulan 16 hari arini.. cm kejap jek rse. ptg ni gi cucuk. tak sbr nk tau bape dh berat si kecik ni. konfem dh 8kg lebih kot, sbb trase cm cpt je lenguh bile dukung die skg :)

okies cm biase, penutup entry msti ade gamba si kecik ni.. gamba dh lame pon ni, bulan 11. carik yg ade dlm laptop jela. nk transfer dr henpon gambar baru mls plak..



ni gamba mase 1st time makan kt luar ng amani. seb baik die behave. tp mama mkn smbil dokong die la. papa dh siap mkn bru pass kt papa plak, then barulah mama leh menikmati mknn :) kt gemas jek ni. best mknn kt sini. nama kedai, Althaf Raja Tomyam.. nnt klu rajin saye buat entry psl tmpt2 mkn kt gemas ni :p dh dok gemas, cite psl gemas la plak ek..


okies bg lg 1 gamba.. ni gamba amani ng peci rajut papa.. eheh peci rajut tu kopiah la kot. dh die tulis kt tag tu peci rajut.. cm sdp lak sebut, so trus panggil cmtu. setahu sy, rajut dlm bhse indon adalah kait.. eheh kopiah papa made in indon rupenye :p

bile tgk gamba ni, nmpk amani cm baby boy plak ek? tp mmg ramai pon yg jumpe amani akan igt die baby boy.. eheh takpela, nnt rambut dh panjang mama ikat ponytail eh :)

okies2 masa utk memasak..daaa ~

2 comments:

  1. comei amani...jom joinkan dia dalam HAPPY BABY contest

    ReplyDelete
  2. hehe thanks ina.nnt i cek d contest :)

    ReplyDelete