Tuesday, January 25, 2011

weee anak sedara baru -->> Nur Aleesya Maisara

akhirnya... setelah Nur Aleesya Maisara berusia 44 hari, barulah saya dapat menatap wajah si kecil itu. Aleesya ni anak ke-2 kakak saya yg no.10, Kak Yong. cucu Cikgu Mat yg ke-28 :)
born on 11th Dec 2010. sama tahun lah dengan my Aisya Amani. Aisya, Aleesya... nama pon dekat2 dah tu...

ini dia Nur Aleesya Maisara... ngeee geramm tengok si tecik ni kusyuk tido


alkisahnya Aleesya ni lahir mase 32 weeks kalau tak silap. masa lahir berat aleesya 1.54kg aje. kecik kan?? so kenela dok kt hospital dulu. akhirnya mlm td baru dpt keluar. berat sekarang, 1.69kg. still kecik kan?? memang kecikkk sangattt. comel aje. ishh nak pegang pon saya tak konfiden, takut salah cara pegang.. hehe so tengok ajela dulu. tapi esok nak try gak dukung. rindu pulak nak dukung newborn baby. amani dah besar sekarang. padahal baru 6 bulan je pon hehe.. kadang2 tak boleh nak bayangkan sekarang kecik mana amani dulu masa awal2 dlm pantang... tapi takla kecik mana sgt kot. sebab amani kluar2 dh besar. 2 kali ganda berat dari aleesya..

Aisya Amani berusia dua hari.. berat lahir - 3.38 kg :) 
yang paling excited mestilah kakaknya Maisara. heheh seronok die bile adik dah boleh balik rumah... yelah tiap2 hari mamanya bagitau nak gi hospital bagi susu kat baby aleesya, tapi dia sendiri tak pernah jumpa adiknya.

si kakak yg excited, Nur Adriana Maisara, 3 tahun 1 bulan
okay lah, dah lewat ni. masa untuk tidur. will update later. good nite ~

p/s : i miss my hubby so much!! oh oh oh T_T

3 comments:

  1. wah.. besar tol blanket dia tu... birday aleesya sama dengan firas... hehehe

    ReplyDelete
  2. bkn blanketnya yg bsr cik surie, tp orgnye yg kecik...hehe bday aleesya same ng firas.. sng sy nk igt

    ReplyDelete
  3. JOM JOIN CONTEST NI :) http://idmatextile.blogspot.com/2011/01/contest-nama-baby-saya.html

    ReplyDelete