Wednesday, February 23, 2011

macam macam amani..

lame tak bercerita kat sini. bukan malas tapi tak berapa nak rajin. hehe..

cam biasa la, nak cite psl sape lg klu bkn psl amani. anak sorang ni sekarang dah macam2 aksi die. buat mama nak tergelak jer kalau tengok. makin besar, makin terer jadi penghibur hati mama...

time mandi pg td pon, dua kali mama tergelak ngan aksi die.

aksi pertama, masa nak start mandi. elok je mama bukak pampers die, die boleh kencing lak sambil berdiri tu. yg klakarnye, die buat muke cm pelik je. kerut2 kening. pastu tgk kaki sndri yg kene air kencing. huhu agaknye dok pikir air apela ni, rase panas jek.. haha.. yg paling tak tahan nak gelak, lps 3 saat die terkedu tgk kaki die tu, die angkat muka pandang mama, pastu heeeeeee sengeh lebar2.. adoyaiiiiiiii

aksi kedua plak, time dh siap mandi. mama ambikla towel lap2 muke ngan kepala die tu. at the same time, die pon sibuk pegang towel tu jugak, pastu lap2 muke mama plak.. adoiiii sebijik ikut ape yg kite tgh buat kat die.. huhu tergelak lagi mama. macam2 la si kecik ni...

anyway aisya amani dah pon 7 bulan skg. cpt betul masa berlalu. skg masih lagi selesa bergerak gaya crawl askar. merangkak tu dah boleh, tp cm malas2 lagi. paling jauh pon 5,6 langkah je, pastu heret dada balik. hehe tak kesahla sayang, mane2 la janji anak mama ni suka dan selesa okeh...

gaya feveret si kecik ni skg.. bajet kunun2 leh berdiri trus la tu. hehe


oh psl solid food, si kecik sorang ni mcm tak reti sgt lg nk mkn. tataula makanan tak kene selera or die lom ready nak mkn. lain kali la cite psl ni. dah ngantok sgt ni. daaaa ~

4 comments:

  1. dear,
    balik jb sile calling2... mau jumpe amani!! =)

    ReplyDelete
  2. cik puan akish : haha die mmg suka angkat bontot tinggi2 cmtu skg.. tp merangkak malas.. hehe

    cik azie : insyaAllah nnt kalau i balik sane kite ngedate okeh :)

    ReplyDelete
  3. okes!!! jangan dah nak balik gemas baru bagitau pulak!! =p

    ReplyDelete