Sunday, July 24, 2011

bila handphone mama dah jadi mainan anak.. :-)

Dah lama sangat2 tak jenguk dan update blog. Tak ada mood dan tak ada masa. Mcm2 dalam kepala nk cerita itu ini tapi dok stuck dlm kepala jela. Sampaikan birthday Aisya Amani yg pertama pon tiada entry. Sadis kan? Taktau nape sgt mls nk blogging skg.

Bila jenguk ke blog,tgk2 ade entry yg tak ada tajuk ngan gamba anak kesayangan tersengeh kat situ. Dlm kepala dok pikir, bilala plak aku buat post ni? Rupe rupenye anak yang bijak ni dh publish post sndri guna gamba yg ade dlm hp. Adoilaa sabor ajela. Seb baik gamba dia sorang2. Kalau ade gamba mama tgh serabai guling2 ng dia,adoiii pengsann!

Dah pandai sgt2 amani skang tekan itu ini kat hp. Tu pon seb baik jugak mms setting mama tak betolkan lagi lps org kedai yg repair hp dah ter reset. Klu tak, tataula tah mane2 gamba senonoh dan tak senonoh yg dpt kt org. Penuh outbox ng mms yg sangkut takleh sent huhu. Tu pon tak terkira msg kosong yg amani sent kat org. Yg plg byk kt papa die la hehe. Call pon byk die buat. Yg slalu kene pak shar die la (my bro) sbb nama atas skali kat list. Tak psl2 org tu call blk tanya ;p

Antara lain aktiviti die guna hp mama - ambik gamba or video la ape lg. Dlm hp tu penuh ng gamba yg die ambik jela. Gamba kaki sendiri,perut,lantai,siling,tangan hhehe mcm2 lagila. Pastu lg, add new contact. Delete contact pon ade huhu. Buat new appointment kat kalendar.. Lagi ape ye? Oh psg lagu pon pandai hehe

I guess most budak yg sebaya amani pon mcm ni la jugak ragam dorg. Hp kita mmg feveret toy die kan? Puas la sorok tp pantang leka sket mmg ade kt tgn die la, kan kan? :) seb baik la hp mama kategori tahan lasak jugak. Tu pon dah bape kali anta repair sbb masuk air liur die haha. Skg dh takde dah mslh air liur tu tp skg terer mengabiskan kedit mama plak. Bijak bijak..

Okla mama klu dah start bebel mmg pjg lebar, so nk stop skg cari makanan kat dapur utk bekalan sahur. Semput nk abeskan ganti puasa 30 ari. Juga jgn lupa telan pil2 ibu mengandung yg sgt byk itu klu tanak kene bebel ngan akak misi. Cite check up kemudian2 la cite klu rajin. Nway baby kecik dh 17 minggu. Dah mula menendang2 dah pon heee sukaa sukaa

Ok penutup entry,bg gamba kakak kecik la satu heee


"saya dah setahun tp rambut saya tetap tak panjang2"
Published with Blogger-droid v1.7.2

1 comment:

  1. takpelah mama... walaupun sya takde rambut... saya tetap comel... heehehe... bijak tol amani ni...

    ReplyDelete