Thursday, September 17, 2015

Jadi plumber pon boleh!

Tengok entry sebelum ni, apehal ntah tulisan besar2 gabak lak. Senget tul hahah

Semalam 16 sept cuti Hari Malaysia. Takde pegi mane pon. Petang baru keluar Encik Sepul ajak gi Mr.DIY. Mane lagi ke Aeon AU2 la. Dah pernah masuk Mr.DIY kat Aeon Big Wangsa Maju tapi tak se best yg kat Aeon AU2 tu. Kecik sikit nak cari barang pon susah. 

Pergi DiY nak cari barang2 untuk tukar kepala paip kat sinki dapur ngan yg washing machine punya. Tak rosak pon. Saje Encik Sepul nak tukar supaya senang budak2 nak bukak paip kat dapur tu. pusing2 cam susah sket kan. Pakai tolak2 camni senang sket la dorang nak basuh tangan :)

Asalnya gini..


Menjadi gini
.
.
.
.



Maafkan gambar before tu. Sebelum cabut tak ambik gambar hehe. Woww seronok paip baru boleh naik turun kiri kanan depan blakang kahkah jakun

Yang washing machine punye pulak tukar kepada yg ada 2 tap camni


Senang la sikit kalau nak pakai paip nak basuh balkoni belakang tu. sambung je getah paip. Yg washing machine takyah usik. Sebelum ni duk cabut pasang yg washing machine punya paip tu :D

Eh eh eh banyaknya word paip paip paip dari tadi haha

Semangat Encik Sepul balik2 je DIY terus pasang. Bagus2. Next project apa pulak yee??

Budak2 punya upah plak, dapat playdoh set lagi. Amboi2 kalau ngan Papa dapat je ye. Papa ni ngan anak2 memang cepat cair sket..

Yg kecik sket tu yg lama. Pastu yg besar sket tu yg malam tadi. 


Siap pasang paip join anak2 main playdoh pulakk


Tepi freezer tu je dibenarkan main playdoh. Takleh main merata nanti melekat2 kat lantai baby plak kutip makan. 


Gituu semangat anak beranak main sesama



Sape yg lagi semangat ni hehe

Minggu depan cuti sekolah seminggu. Raya haji tu buat Akikah untuk Yaya tapi Encik Sepul tak dapat cuti pulak. So balik Tganu ngan Pok Shor budak2 ni. Tak bestnya Encik Sepul takdeee. Sob sob.. tapi taknak balik pon takleh gak sebab dah lama tak jenguk bonda. Nak tunggu Encik Sepul dapat cuti panjang memang bagai menunggu kucing bertanduk la jawabnya. Sobs...

Eh okay dah petang mau minum petang la kononnya. Sejuk2 ujan ni lapar manjang.

Daaa ~

2 comments:

  1. wahhh awak dah tukar dulu.... sbb paip washing machine tu pon saya dah lama berzikir dgn en.ed nak tukar mcm tu... tapi bile ntah nak tukar... senang kan nak basuh2 yard belakng... hurmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kejap je tukar tu cik surie. Tak susah mane pon. Jom2 tukar :)

      Delete