Thursday, September 17, 2015

Sushi jom!


**Entry agak basi sebab aritu dah taip nak siap dah pon. Tapi tetiba entry hilang! Huwaaa benci betul tau. Tapi takpela dengan gigih i taip balik  **

Korang suka makan sushi? Kami anak beranak memang suka sangat! Budak2 ni kalau bab makan selalu ada mood2 gak. Kadang2 suka. Kadang2 takmau langsung. Tapi kalau ngan sushi memang tak pernah lagi la tetiba taknak makan. Memang suka sentiasa la..

Mak ngan bapaknya ok aje. Lagi2 mak nye. Bab makan, apa aje la yang dia tak suka :p 

Pergi makan tempat biasa la. Balik2 aeon au2. Dah jadi tempat faveret gitu hehe

Keluar memang dah lepas Isyak. Memang nak makan sushi je pon. Boleh pulak Sushi King penuh malam tu. Ada satu je table kosong tu pon tak dapat yg kat tepi sushi pusing berjalan2 tu. Hape nama dia panggil tah. Sushi train ke conveyor belt hahahah ape2 la. So takpela masuk jugak la sebab dah cakap ngan budak2 nak makan sushi

Kitorang tak reti makan yg set makan macam2 tu. Selalu memang reti capai sushi yg lalu lalang tu aje. So order yg biasa2 makan jugak la


Ni peminat sushi no 1. Duk bising bila Mama nak buat sushi lagi (pernah la Mama buat 2 kali je kot pastu malas haha)




Makan nak pakai chopstick aje. Terer la jugak pegang. Jangan bagi Mama ye kang bertabur semua ke bawah meja. Baik Mama ngap pakai tangan aje :D


Yang ni pon sebok Kakak nak pakai chopstick dia pun nak jugak! Tapi siap Papa tukang tadahkan sebab berterabur haha


Hmmm.. Camni ke pegangnya ye?



Nampak Papa cam ke belakang sikit? Sebabnya tangan dia sebok sana sini. Siap nak tercucuk mata Papa hahaha suka hati dia je tau!

Yang si Yaya pulak stress je muka tengok orang makan. Menggelupur nak capai gak. Sian ye tunggu besar sikit ye boleh join makan sushi sekali


Nak sama lebar dah muka Mama ngan Yaya  >___<

Lepas makan balik terus. Nak jalan2 jusco nak tutup dah pon. Perut dah kenyang balik tido la ape lagi hihi

Before abiskan entry meh la layan gamba 2 orang kakak ni


Beriya taknak bagi Kakak join selpie


Best friend + teman bercekau. Nanti tambah lagi sorang join korum. 


Hehe walaupon selalu buat Mama jadik tarzan, tapi of course mereka ni la yg menceriakan hidup Mama dan Papa :)


** bila tengok bill, rasanye lepas ni kena rajinkan diri balik buat sushi kat rumah. Tapi kena belajar lagi la sebab yg dah pernah buat dulu tu macam tak sesedap makan kat kedai je hehe

Daaa ~


2 comments:

  1. firas sangat suka miso sup.... sokmo berebut dgn dia... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami tak suka miso soup. Pernah order skali, menangis nak abiskan haha. Tak cukup jepun lg la tu :p

      Delete